Netwerk

De Water Innovation Challenge is een gezamenlijk initiatief van Waterschap Limburg (WL), Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Deze organisaties uit de watersector stellen coaches beschikbaar om samen met studenten te werken aan oplossingen rondom waterproblematiek. Voor de organisaties een interessante manier om in contact te komen met innovatieve studenten en voor de deelnemers een boeiende manier om kennis te maken met de verschillende organisaties en coaches.

Maak hieronder kennis met de organisatoren en coaches van de Water Innovation Challenge. Zij zullen gedurende dit traject de studenten sturing geven om hun innovatieve oplossingen tot volledige wasdom te laten komen.

Organisatoren
WML: Limburgs drinkwater

Bij WML, het drinkwaterbedrijf voor heel Limburg zorgen we dag in dag uit en 24 uur per dag voor fris, helder en betrouwbaar water uit de kraan bij al onze huishoudelijke en zakelijke klanten (jaarlijks zo’n 72 miljard liter). Dit doen we met zo’n 400 bevlogen watermakers en zoveel mogelijk in samenspraak met onze omgeving.

Dat Limburgers betrouwbaar en voldoende drinkwater als vanzelfsprekend beschouwen, is ons grootste compliment. Tegelijkertijd leven we in een wereld die continu verandert. Dit zorgt niet alleen voor nieuwe kansen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee en vraagt om innovatieve oplossingen voor de dag van vandaag en morgen.

Onze missie

Heel Limburg kan op ons rekenen voor betrouwbaar drinkwater en waterdiensten op maat. Nu en in de wereld van morgen.

Onze bedrijfsdoelen

1. We leveren 24/7 betrouwbaar drinkwater aan inwoners, instellingen en bedrijven in Limburg.

2. Onze klanten zijn tevreden over ons product, onze dienstverlening en prijs.

3. We ondernemen met oog voor mens en milieu.

Carrièrekansen

Kijk jij uit naar een spetterende baan en voel jij je als een vis in het water bij een drinkwaterbedrijf met veel uitdagingen voor de dag van morgen en overmorgen? Dan dagen wij je uit om ons te laten weten waarom jij voor ons dé drinkwatermaker van de toekomst bent.

Reageer dus snel op een vacature of stageplaats. En als er geen passende vacature voor je openstaat? Dan stuur je ons jouw ‘pitch’ in een kort filmpje van maximaal 1 minuut, een infographic of een tekst van maximaal 150 woorden. Wie weet, praten we binnenkort wel verder over een match tussen jou en WML.
Maar je mag ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen met andere vragen over werken in de drinkwatersector:

vacature@wml.nl

+31 (0)43 880 88088

WML biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de cao waterbedrijven, volop ontwikkelkansen voor medewerkers en een breed scala aan regelingen zoals bonussparen, een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket, tegemoetkoming waterverbruik, gebruik van poolauto’s, e-bikes en nog veel meer.

WBL: Waterschapsbedrijf Limburg

Wist je dat iedereen dagelijks zo’n 120 liter water gebruikt? Om te douchen, het toilet door te spoelen, de was en afwas te doen, enzovoort. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. In Limburg stroomt dit afvalwater via het riool naar de 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waterschapsbedrijf Limburg (WBL).

WBL transporteert en zuivert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 regionale bedrijven. Jaarlijks produceren wij +/- 150 miljoen m³ gezuiverd water. Daarbij is het onze missie om zoveel mogelijk uit dit water te halen: zowel de schadelijke als de waardevolle stoffen. Wij geven het gezuiverde water en de waardevolle stoffen een nieuwe bestemming en willen op die manier een fundamenteel verschil maken in onze samenleving en het ecosysteem. Dat doen we zo duurzaam mogelijk: we gaan zorgvuldig om met ons energieverbruik, wekken hernieuwbare energie op en streven naar een 100% circulaire bedrijfsvoering. Samen met ketenpartners, overheden, bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en inwoners bereiken we de beste resultaten.

Onze missie

Samen met ruim 200 collega’s werken we met plezier en passie aan de maatschappelijke wateropgaven van deze tijd. We staan bekend als een technisch innovatieve organisatie, met grote ambities als het gaat om het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Vaak vragen succesvolle innovaties om vergaande vormen van samenwerking met overheid, bedrijfsleven of onderwijs. Daarom werken we in veel projecten nauw met deze partijen samen.

Bijvoorbeeld op onze rioolwaterzuiveringsinstallatie in Simpelveld, die fungeert als een proeftuin voor het testen van nieuwe technieken en innovaties. Hier bieden we ook anderen de mogelijkheid om nieuwe technieken en technologieën te testen. Het effect van deze open houding is een aantrekkende werking op bedrijven en organisaties die, net als wij, hun innovatieve ideeën willen verwezenlijken.

Water. Samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg.

WL: Waterschap Limburg

In heel Limburg zorgen wij voor waterveiligheid, waterkwaliteit en helpen wij bij klimaatadaptatie. Dit doen we gelukkig niet alleen, maar samen met ruim 300 medewerkers en onze omgeving. Met als doel om een duurzaam waterbeheer te realiseren en een leefbare toekomst te creëren in ons unieke Limburg.

Onze Visie

Als waterschap zijn we essentieel voor een goed waterbeheer nu en in de toekomst. Zonder onze deskundigheid en uitvoeringskracht is Limburg niet voldoende beschermd in de toekomst op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit en klimaatadaptatie. Onze wereld blijft veranderen en dat vraagt om een nieuwe toekomstgerichte werkwijze. Daarom ontwikkelen we innovatieve projecten waarbij duurzaamheid essentieel is. Dit doen we altijd met en voor onze omgeving.

Onze ambitie

“Het meest omgevingsgerichte en vernieuwende waterschap van Nederland worden door creativiteit, inventiviteit en hoge performance.”

Onze kernopgaven

• zorgen voor waterkwaliteit
• zorgen voor waterveiligheid
• helpen bij klimaatadaptatie

‘’Met de omgeving,
voor de omgeving’’


Coaches

Diederik van Duuren

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML)

Eddy Toonen

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML)

Tim Rams

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML)

Ad de Man

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL)

Ron Hendrikx

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL)

Saskia Hanneman

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL)

Gijs van den Munckhof

Waterschap Limburg (WL)

Paul Heeskens

Waterschap Limburg (WL)

Roel Wijnhoven

Waterschap Limburg (WL)

Wido Derks

Waterschap Limburg (WL)