Over de
Water Innovation Challenge

Agenda

Inschrijfperiode

25 oktober t/m 16 februari

Netwerkronde

25 oktober t/m 16 februari

Online speeddates

15 - 26 januari

Workshops halve finalisten

3 & 7 maart

Finale

27 maart

Waarom de Water Innovation Challenge?

WML & Waterschapsbedrijf Limburg dagen studenten uit om met innovatieve oplossingen te komen voor 4 thema’s binnen de waterkringloop. Met de Water Innovation Challenge (WIC) kunnen studenten alleen of in een groep aan de slag met een uitdaging waarbij ze hun idee of oplossing kunnen uitwerken als businessplan, mockup en/ of prototype. Het is een competitie om maatschappelijke uitdagingen op het gebied van water aan te pakken. Samen willen we zo veel mogelijk uit water halen door in een vroeg stadium na te denken over maatschappelijke thema’s.

Door een actieve link met het bedrijfsleven kunnen de deelnemende studenten hun project in co-creatie uitwerken. De studenten spelen zich zo op een eigentijdse manier in de kijker in het kader van een toekomstige carrière.

Meedoen

Wil jij meedoen met de Water Innovation Challenge? Verdiep je dan in de 4 thema's en kijk voor welk probleem jij, alleen of in een team, een innovatieve oplossing kan bedenken. De beste inzendingen per thema krijgen de kans om hun idee samen met experts van WML en Waterschapsbedrijf Limburg verder uit te werken en uiteindelijk te pitchen tijdens de finale. De allerbeste oplossing per thema wint naast de eer en ervaring ook een innovatiecheque om het idee verder mee uit te voeren.

Prijzen

De beste ideeën van ieder thema gaan door naar de halve finale waar de teams van de betreffende ideeën inhoudelijke workshops krijgen om de innovaties verder uit te kunnen werken. Tijdens de halve finale bepaalt de jury welke ideeën door mogen naar de grote finale.

Naast de mooie ervaring en netwerkmogelijkheden gaat er per thema een winnaar met de volgende mooie prijzen naar huis:

  • Een innovatiecheque om samen met Waterschapsbedrijf Limburg of WML het idee door te ontwikkelen
    (hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld: financiële steun, kennis, werkplek, benodigd materiaal/materieel, software, hardware, hulpmiddelen, etc.)
  • Een leuke verrassing voor ieder groepslid
  • Een certificaat van deelname

FAQ

Deelnemen

Wie kan er deelnemen aan de Water Innovation Challenge?

Alle studenten die met hun idee echt iets willen toevoegen/oplossen binnen de gegeven thema's

Als ik wil deelnemen, hoe werkt dat dan?

Je hebt de kans om jezelf aan te melden met jouw innovatie tot 16 februari 2018. Aanmelden kan met een van de 4 thema's. Binnen 5 minuten rol je in ons platform, vanuit hier kun je verder met het doorontwikkelen van jouw concept.

Waar kan ik me aanmelden?

Gewoon hier, op de website. Klik in het menu op "doe mee" om je profiel aan te maken

Hoe gaat het aanmelden in zijn werk?

Het aanmeldproces bestaat uit 3 stappen:
1. Meld je aan
2. Bevestig je aanmelding via je e-mail
3. Maak een online profiel aan. Dit is waar het publiek jou op kan beoordelen en aanmoedigen.

Wat zijn de thema's?

De 4 thema's bieden je een casus en probleemstelling waar je een innovatieve oplossing voor kan bedenken. Ieder thema is verbonden aan een van de partners die je tijdens speeddates en workshops helpen om je idee door te ontwikkelen.

Kan ik met iemand van een andere studie of faculteit meedoen?

Geen enkel probleem. De Water Innovation Challenge beperkt zich niet tot faculteiten en wij zien graag dat verschillende disciplines worden gecombineerd om tot een coole innovatie te komen.

Kan ik meedoen met studenten van een andere onderwijsinstelling?

Voel je vrij om je team zo samen te stellen als je zelf wilt. Ieder teamlid heeft zijn eigen informatie bij zijn profiel staan.

Kan ik met een studentenproject meedoen?

Dat kan. Je kunt meedoen met een groepje van maximaal 4 personen.

Wordt mijn idee niet gestolen?

Nee. Er wordt vertrouwelijk met alle informatie omgegegaan door de organisatie van de Water Innovation Challenge en de coaches van de bedrijven. Er wordt, buiten je profiel, niets openbaar gemaakt zonder dat wij daar expliciet toestemming voor vragen aan jou. Mocht je jouw idee gaan doorontwikkelen samen met een van onze partners dan zullen jullie daar onderling afspraken over maken.

Wat is de netwerkronde?

Netwerken is een belangrijk onderdeel van de Water Innovation Challenge. Zorg dat jouw idee trending wordt op ons platform en via de aan de campagne gekoppelde social media kanalen (#WICNL). Verzamel zo zoveel mogelijk stemmen om uiteindelijk op te vallen bij de organisatie.

Wat is de deadline voor participatie?

Je kunt je aanmelden met een concept t/m 16 februari 2018.

Wat zijn de speeddates?

Om alle deelnemers de kans te geven om hun project naar een hoger niveau te tillen, organiseren we online speeddates met coaches van de partnerbedrijven. In 1-op-1 chatsessies kun je een expert binnen jouw gekozen thema vragen stellen en om advies vragen.

Wat zijn de workshops?

De beste ideeën van ieder thema worden uitgenodigd voor de halve finale. Tijdens de halve finale zullen de deelnemers samen met de coaches en inhoudelijke experts van de partners een slag maken op de innovaties. Op het einde van de workshopdag bepaalt een vakjury welke innovaties doorgaan naar de finale.

Wat gebeurt er op de finale?

Tijdens de finale mogen de finalisten hun idee pitchen aan de vakjury. Alle verbeteringen van de workshops en de periode daarna zorgen ervoor dat alleen de beste uitwerkingen nu nog overblijven zodat de vakjury per thema één winnaar kan uitkiezen die naar huis gaat met de prijzen.

De prijzen

Wie kan er een prijs winnen?

Iedereen die meedoet kan met een goed idee in de prijzen vallen. Hoe beter je jouw idee uitwerkt en promoot, hoe groter de kans op het winnen van prijzen wordt.

Op welke dag is de finale?

De finale vindt begin maart plaats. Meer informatie volgt.

Wat zijn de prijzen?

Per thema gaat er een winnaar naar huis met de hoofdprijs:

  • Een innovatiecheque om samen met Waterschapsbedrijf Limburg of WML het idee door te ontwikkelen
    (hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld: financiële steun, kennis, werkplek, nodig materiaal/materieel, software, hardware, hulpmiddelen, etc.)
  • Een leuke verassing voor ieder groepslid
  • Een certificaat van deelname

Wat winnen de overige deelnemers?

Naast pitch-ervaring, training- en workshopdagen en een heleboel netwerkmogelijkheden? Ontzettend veel plezier en inspiratie en een mooie toevoeging aan je CV!

DE THEMA'S

Doe mee