Waarom de Water Innovation Challenge?

Verbeteren en vernieuwen om de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken, dat is onze passie. En daarom halen wij alles uit water. Succesvol innoveren vraagt om creatief denken en het vermogen verder te kijken dan de gebaande paden.

Waarom de Water Innovation Challenge

Daarom doet Waterschapsbedrijf Limburg mee aan de Water Innovation Challenge. Want jongeren beschikken over verfrissende nieuwe ideeën en een onbevangen blik. En wij laten ons graag inspireren door enthousiaste omdenkers en friskijkers. Innoveren doe je tenslotte samen. Bovendien vinden we het belangrijk om jong talent te coachen, zodat geweldige ideeën tot maximale wasdom kunnen komen.

Door mee te doen, willen wij in contact komen met enthousiaste studenten die samen met ons alles uit water willen halen. Is het ook jouw passie om met innovatie een bijdrage te leveren aan een gezondere en duurzame samenleving? Dan is deze challenge dé kans om je kennis in te zetten in de praktijk en verder te ontwikkelen.

Wij dagen je uit om met ons mee te denken over de waterinnovaties van de toekomst. Welke creatieve oplossingen heb jij in petto om nog beter en slimmer werken, in de waterketen, mogelijk te maken? Dat kan op het gebied van technologie zijn, en zeker ook op het gebied van bewust omgaan met water, grondstoffen en energie. Laat die innovaties maar komen!

Over Waterschapsbedrijf Limburg

Wist je dat iedereen dagelijks zo’n 130 liter water gebruikt? Om te douchen, het toilet door te spoelen, de afwas te doen, enzovoort. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat afvalwater, afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven, stroomt via het riool naar een van de 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waterschapsbedrijf Limburg.

In totaal zuiveren onze rioolwaterzuiveringsinstallaties zo'n 150 miljoen m³ afvalwater per jaar. Het gezuiverde water stroomt terug in beken en rivieren. Bij het zuiveren ontstaat ook een restproduct: zuiveringsslib. Dit wordt gedroogd en verwerkt tot korrels die worden hergebruikt als brandstof.

Over Waterschapsbedrijf Limburg

Samen met 150 collega’s werken we met plezier en passie aan de maatschappelijke wateropgaven van deze tijd. Dat doen we innovatief, duurzaam én tegen het laagste zuiveringstarief van Nederland.

We staan bekend als een technisch innovatieve organisatie, met grote ambities als het gaat om het verduurzamen van de bedrijfsvoering. We ontwikkelen ons tot grondstoffen, energie- en waterketenbedrijf. Vaak vragen succesvolle innovaties om verdergaande vormen van samenwerking met overheid, bedrijfsleven of onderwijs. Daarom werken we in veel projecten nauw samen met bedrijven, scholen, universiteiten en gemeenten.

Bijvoorbeeld op onze zuiveringsinstallatie Simpelveld waar we ons Verdygo-concept hebben toegepast, de door ons ontwikkelde modulaire, duurzame en bovengrondse rioolwaterzuiveringsinstallatie. Hier bieden we ook anderen de mogelijkheid om nieuwe technieken en technologieën te testen. Het effect van deze open houding is een aantrekkende werking op bedrijven en organisaties die, net als wij, hun innovatieve ideeën willen verwezenlijken. Zo halen we samen alles uit water.

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg.

Carrièrekansen

Carrièrekansen

Ben jij een senior student/young professional (hbo of wo) Civiele Techniek, Electrotechniek, Werktuigbouwkunde, Chemische Technologie of Milieukunde? En zie jij een duurzame, innovatieve start van jouw carrière helemaal zitten? Dan zit je bij ons altijd goed. Werken bij Waterschapsbedrijf Limburg betekent:

  • werken in een kennisintensief en hoogwaardig proces-technisch bedrijf met focus op duurzaam gebruik van energie en grondstoffen;
  • uitdagende mogelijkheden binnen de gebieden waterbouw, waterbeheer en waterzuivering;
  • bijdragen aan een innovatieve en lerende organisatie;
  • volop ruimte om je te ontwikkelen, door een ruim aanbod aan opleidingen én begeleiding in de praktijk;
  • flexibiliteit in het indelen van je werk en je uren;
  • eigen initiatief, eigen verantwoordelijkheid en het beste uit jezelf halen!

In 2016 eindigden we in de top 10 van de verkiezing beste overheidsorganisatie van het jaar.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in een baan, stage of afstudeerplaats, of heb je vragen op dit vlak? Stuur dan een mail naar sollicitatie@wbl.nl.

ONZE 2 THEMA'S

Doe mee