Water
innovation
challenge

Wij dagen studenten van het MBO, HBO en WO uit om samen met ons ervoor te zorgen dat er in Limburg adequaat water beschikbaar is en blijft in de toekomst voor alles en iedereen.

Heb jij een goed idee?

Meld je hier aan!
arrow
Challenge

Maak kennis met uitdagingen rondom water

kick-off

1. kick-off

Gedurende een kick-off met een expert uit de waterketen (WL, WBL of WML) maken studenten voor de eerste keer kennis met de uitdagingen en stakeholders rondom water. Tijdens deze bijeenkomst starten de studenten ook met de challenge.

online

2. online

Via het online dashboard werken studenten verder aan hun innovatieve oplossingen. Hier kunnen experts uit de waterketen de studenten van feedback voorzien om verder mee aan de slag te gaan.

hackathon

3. hackathon

WL, WBL en WML gaan een hele dag aan de slag met studenten om hun innovatieve oplossingen door te ontwikkelen. Een dag vol inspiratie, kennisuitwisseling en leuke activiteiten.

finale

4. finale

De beste teams strijden tegen elkaar in de finale en de winnaars gaan ervandoor met mooie prijzen. Daarnaast is de finale het startpunt om eventuele doorontwikkeling tussen de studenten en de waterketen te realiseren.

Winnaars 2022

Benieuwd naar de winnende ideeën van de afgelopen Water Innovation Challenge?

verbindingsprijs

Een idee dat een mooie, relevante en/of vernieuwende verbinding legt tussen de verschillende focusgebieden.

Winnaar Verbindingsprijs
Team Van Looswater Naar Oogstwater

Cheyenne, Luuk, Aniek & Nicolle
HAS Hogeschool

Bekijk idee

waterketenprijs

Een idee waarmee de uitdagingen en oplossingen voor de verschillende organisaties in de waterketen nog meer met elkaar verbonden worden.

Winnaar Waterketenprijs
Team Babylon 2.0

Dave & Camilla
Zuyd Hogeschool

Bekijk idee

eurekaprijs

Een idee dat ons verrast, anders naar de wereld van water laat kijken en op een creatieve manier een bijdrage levert aan één of meerdere van de uitdagingen.

Winnaar Eurekaprijs
Team Activated Carbon Beds

Niels, Giel, Luke, Tatum & Dirk
TU Eindhoven

Bekijk idee
playbutton

INTRODUCTIE

CHALLENGE

deelnemers

Deelnemers

Studenten van verschillende niveau’s (MBO, HBO & WO) en uit verschillende disciplines kunnen meedoen aan de Water Innovation Challenge. We zijn op zoek naar oplossingen in alle richtingen: organisatorisch, juridisch, technisch, sociaal of oplossingen waar de natuur het werk doet. De deelnemers worden gecoacht door onze experts uit de watersector en samen met deze coaches wordt gekeken hoe verschillende oplossingen elkaar op termijn kunnen versterken.

Alle deelnemers
deelnemers

Netwerk

De Water Innovation Challenge is een gezamenlijk initiatief van Waterschap Limburg (WL), Waterschapsbedrijf Limburg en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Deze organisaties uit de watersector stellen coaches beschikbaar om samen met studenten te werken aan oplossingen rondom waterproblematiek. Voor de organisaties een interessante manier om in contact te komen met innovatieve studenten en voor de deelnemers een boeiende manier om kennis te maken met de verschillende organisaties en coaches.

Het netwerk