Omgaan met de

Avondspits

De kern

Door klimaatverandering krijgen we steeds langdurigere periodes van droogte. Tijdens die warme zomerdagen komen we bezweet thuis en parkeren we onze oververhitte auto na een lange dag werken en springen voor de tweede keer onder de douche. Terwijl op hetzelfde moment de buurman zijn gazonnetje aan het besproeien is om zijn planten in leven te houden. En het buitenbadje van de overburen langzaam vol stroomt zodat de kinderen niet oververhit raken.

Op dat moment, na de avondspits op de weg, staat ons drinkwatersysteem onder grote druk. En hebben we te maken met een waterspits. Wij hebben ons systeem zo ingericht dat onze klanten, gedurende een waterspits, vol de kraan open kunnen houden zonder dat de druk wegvalt.

Mogelijkheden

De waterspits is dan ook vergelijkbaar met een spits waarin iedereen 120 km per uur rijdt. Daar heb je veel asfalt voor nodig, anders kan dit wel eens fout gaan. Dit betekent voor de waterspits grote buffers, sterke pompen en een leidingnetwerk wat al die miljoenen liters aan water kan verwerken op een relatief kort moment. Namelijk, in de nacht gebruiken we helemaal niet zoveel water met z’n allen.

Bij WML zijn we op zoek naar oplossingen die ons helpen om slimmer met deze avondspits van ons watergebruik om te gaan of zelfs om deze spits gewoonweg te reduceren.

WML wil namelijk duurzaam en klantbewust handelen. Zo willen we niet nog meer pompen en leidingen aanleggen want dat vreet energie en kost veel geld en extra materialen. Maar we willen ook niet onze klanten verbieden om tijdens droge periodes hun tuintjes te sproeien.

Dus hoe komen we samen met onze klanten en andere partijen zoals gemeenten, waterschappen en bedrijven tot een passende oplossing voor een probleem dat alleen maar groter gaat worden door klimaatverandering.

Weet jij slimme manieren om het gedrag van onze klanten te veranderen? Weet jij een technische oplossing in het distributie- / of productiesysteem van WML? Of in en rondom het huis van onze klanten om slimmer om te gaan met deze waterspits? Pak deze kans en zorg er samen met ons voor dat we drinkwater kunnen blijven leveren op een duurzame en klantvriendelijke manier.

Mogelijk
gemaakt
door

WML

Tags / Oplossingsrichtingen

  • Groen en Natuurlijk
  • Technisch
  • Economisch
  • Marketing
  • Gedrag
  • Systeemverandering
  • Politiek
  • Procestechnisch
Doe mee

DE THEMA'S